Trainingen

Hoe geef je vorm aan Persoonlijk leiderschap?

De één noemt het Timemanagement, een ander noemt het Zelfmanagement. Het gaat allemaal over hetzelfde: Persoonlijk leiderschap.
Persoonlijk leiderschap houdt in dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Wat je daarvoor nodig hebt is dat je zicht hebt op je eigen kwaliteiten en aandachtspunten, dat je weet wat voor jou belangrijk in het leven is en de regie zelf in handen neemt.
In verbinding met jouw persoonlijke missie ga je voor je eigen doelen en ga je moeilijke beslissingen niet uit de weg. De goedkeuring, bevestiging en waardering van anderen zijn dan niet meer leidend om je goed te voelen. Wie je bent, hoe je handelt en de keuzes die je daarin maakt leiden voortaan tot voldoening en tevredenheid. Dat geeft veel ruimte en rust.
Wil jij meer zelf de regie over de invulling van je leven? Twijfel dan niet langer en zet de stap richting persoonlijk leiderschap.
Deze 2-daagse training is gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey: de 7 eigenschappen van effectief leiderschap.
De werkvormen zijn zeer divers en je creativiteit wordt aangesproken om nog meer je eigen vorm te geven aan jouw persoonlijk leven, jouw leiderschap.

Succesvol en verbindend communiceren, hoe doe je dat?

Jullie stemmen ook nooit iets af met onze afdeling / Mijn leidinggevende communiceert nooit iets met ons team / Wat zou het fijn zijn als zij eens een keer normaal zou communiceren /
Ik weet niet meer hoe ik het hem duidelijk moet maken / Waarom snapt die klant nou nóg niet wat ik bedoel ?/ Ze luisteren gewoon niet naar wat ik zeg….
Zomaar een aantal opmerkingen die regelmatig te horen zijn binnen organisaties. We hebben allemaal onze eigen manier van communiceren en dat botst weleens met die van een ander. Zeker als je moet samenwerken, maar ook tijdens klantcontact kan dit voor veel onduidelijkheid en soms zelfs voor irritatie zorgen.
Wil jij onderzoeken hoe jij het liefste communiceert en wát je eigenlijk wilt communiceren? Dan is deze 2-daagse training geschikt voor jou.
Bedenk wel: de training gaat niet over het aanpassen van de ander, maar over het verbeteren van je eigen communicatievaardigheden. Want succesvol communiceren begint bij jezelf.
En dan gaat het niet alleen om het spreken, maar ook om luisteren en het ontwikkelen van empathische vaardigheden.
Verbindend communiceren leert hoe je een harmonieuze band in de communicatie met anderen tot stand brengt, in de wetenschap dat op die manier een boodschap het beste overkomt.
Verbindend Communiceren gaat ook over het leren omgaan met de gevoelens die je hebt en het gaan begrijpen van de behoeften die achter de gevoelens schuil gaan. En dat geeft je houvast bij het richting geven aan je leven en het verwezenlijken van doelen.

Conflicthantering: hoe doe je dat?

In een omgeving waar sprake is van veel veranderingen is er een grote kans op verschil van inzicht en mening, stress, angst, verdriet en zelfs ruzie. Conflicten roepen emoties op en beïnvloeden het gedrag van mensen.
Het klinkt misschien vreemd, maar een conflict kan het begin zijn van de verbetering van een relatie. Effectief ruziemaken heet dat.
Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie. Teams en organisatie kunnen opbloeien na een stevige interne discussie. Een absolute voorwaarde voor een positieve uitkomst, is een goede afwikkeling van het conflict.
In de training Conflicthantering ontdek je hoe conflicten ontstaan en leer je hoe je een conflict efficiënt kan hanteren.
Er wordt aandacht besteed aan de onderliggende belangen, de bijkomende spanningen en je krijgt handvatten om conflicten te voorkomen. In deze training komen ook de verschillen van mensen aan bod. Wat is jouw persoonlijke stijl met betrekking tot conflicten. Ga jij de confrontatie aan of ga je die liever uit de weg?
De 2-daagse training Conflicthantering is een praktische training die je in kunt zetten als er een conflict in jullie team of organisatie speelt of ter preventie van conflicten.

 


Workshops

Workshop "Het merk Ik"

Vind je het belangrijk om meer vanuit je kwaliteiten, persoonlijke waarden te leven/werken, maar vind je het moeilijk om te bepalen wat deze precies zijn?
En misschien heb je wel een idee, maar vind je het lastig om dit uit te dragen en ervoor te gaan staan? Of je nu in een organisatie of voor jezelf werkt: je wilt opdrachten die bij je passen. Het geheim is een helder persoonlijk profiel.
Dan is deze workshop echt iets voor jou. In deze workshop leer je hoe je jezelf als merk neerzet. Je onderzoekt waarmee jij je van anderen onderscheidt, zodat je je kunt profileren. Je leert bovendien hoe je je netwerk inzet en oefent met het voeren van effectieve netwerkgesprekken
Je hebt helder wat je kwaliteiten zijn en hoe je dat kunt uitdragen. Je zet jezelf beter in de markt en zorgt ervoor dat je kwaliteiten herkend worden. Je ontwikkelt een authentieke en geloofwaardige manier om je meerwaarde en je kwaliteiten naar voren te brengen. Je laat je omgeving zien waar jij voor staat.

Workshop Werkgeluk

Wat te doen als je dagelijks werk je veel energie kost en weinig energie oplevert?

Werkgelukkige medewerkers zijn creatiever, weerbaarder bij tegenvallers, productiever, gedrevener, hebben minder slaapproblemen en hebben minder behoefte om het bedrijf te verlaten. Ze hebben ook minder last van burn-out of bore-out en staan meer open voor vernieuwing en verandering.

Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers leiden tot 21% meer productiviteit,
45% minder verloop en 37% minder ziekteverzuim. Daarnaast zal iedereen kunnen beamen dat het toch gewoon fijn is wanneer je werk hebt dat je met plezier doet? En welke leidinggevenden droomt niet van een team met bevlogen medewerkers?

Maar wat bepaalt nu wat je gelukkig maakt in je werk?

Deze workshop geeft inzichten en handvatten om meer werkgeluk te ervaren. Tijdens deze praktische kennismaking krijg je een goed beeld van wat werkgeluk voor jou betekent en wat je als individu of organisatie kunt doen om werkgeluk te vergroten.
Er is aandacht voor de volgende aspecten:

  • Wat is werkgeluk?
  • Het verschil tussen werkgeluk en werktevredenheid
  • Waarom is werkgeluk belangrijk?
  • Praktijkvoorbeelden en best practices van werkgeluk
  • Wat kun je zelf doen om meer werkgeluk te creëren?

Aan de hand van praktische tips en oefeningen zet je de eerste stappen naar meer werkgeluk. En na afloop ga je geïnspireerd huiswaarts om de volgende stappen te gaan zetten.
Deze workshop is een mooie opstap naar de Training Hoe heef je vorm aan Persoonlijk leiderschap?

Workshop Creatief naar zelfinzicht

Wil jij af en toe wel eens even op een ontspannen, actieve en creatieve manier bezig zijn en alle dingen waar je mee bezig bent loslaten? Wil je je handen en hart verbinden met je hoofd? En op een natuurlijke manier tot nieuwe antwoorden, ideeën en inzichten komen?
In de workshop Creatief naar zelfinzicht kun je ervaren hoe het is om te werken aan eenvoudige creatieve opdrachten. Veel mensen zeggen: Ik ben niet creatief….en halen daarbij de begrippen creatief en artistiek door elkaar. Voor deze workshop heb je echt geen artistieke opleiding nodig, want iedereen is creatief!

Spelenderwijs ontdek je je eigen creativiteit, ontdek je waar je passie ligt en wat je kwaliteiten zijn. Door spelenderwijs rust te creëren in je hoofd kom je tot nieuwe inzichten, antwoorden en/of oplossingen.
Tegelijkertijd creëer je iets, maak je iets. Dat wat zich van binnen afspeelt, krijgt letterlijk vorm. Zo kom je op een speelse manier tot inzichten en antwoorden.

Dus; Ook als je denkt dat je niet creatief ben, of misschien wel juíst wanneer je denkt dat je niet creatief bent, is deze workshop iets voor jou.

  • Creativiteit is een krachtig middel dat verbinding en inzicht brengt, maar ook ontspanning en plezier
  • Creativiteit helpt om gemotiveerd en betrokken te blijven in je werk
  • Creativiteit helpt je bij het vormgeven van nieuwe ideeën
  • Creativiteit ontwikkelen is belangrijk bij het zoeken van je weg in het leven
  • Creativiteit is bij uitstek leuk om samen te doen

Een workshop duurt een dag (van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief lunchpauze).
Aan het einde van de dag gaat ieder met een eigen werkstuk naar huis.

De workshops Creatief naar Zelfinzicht worden thematisch aangeboden. Thema’s en data worden op de website kenbaar gemaakt.

Het is ook mogelijk om door middel van creatieve coachgesprekken met jouw persoonlijke vraag of thema aan de slag te gaan!