Weinig zicht….

In de mist kwam ik bij een splitsing van wegen en vroeg me af: Welke kant ga ik op?

Er staan geen borden…. Ik zie niet of het begaanbare wegen zijn…. Waar kom ik terecht en wat kom ik onderweg tegen? ….Stel je voor dat ik vast kom te zitten in een modderpad…..Toch veiliger om het verharde pad te nemen? Maar misschien valt er op dat andere pad veel meer te ontdekken…..?

Herken je dat soort momenten in jouw leven? Je komt voor keuzes te staan waarbij je graag meer zekerheden zou willen voordat je een besluit neemt…..een beetje meer zicht op de toekomst.

In mijn praktijk zie ik dat mensen, als het gaat om hun werk, vaak kiezen voor zekerheid ten koste van hun geluk. Ze maken de verstandige keuze, de veilige keuze. Velen van ons zijn daar ook mee opgegroeid. Je krijgt er niet altijd inspiratie en energie door, maar je weet wel waar je aan toe bent.

Sleep jij jezelf door elke werkdag en krijg je niet veel energie van je werk? Blijft er iets knagen? Het gevoel dat je liever zou doen wat je echt gelukkig maakt?

Geluk kun je negeren, vergeten of onderdrukken, maar de behoefte eraan zal nooit helemaal verdwijnen…

Het verstand kiest voor zekerheid omdat het bang is. Bang om iets te verliezen.
Het gevoel kiest voor wat je werkelijk wil, als je tenminste leert te vertrouwen op je gevoel en het niet onderdrukt.

Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen altijd in de comfortzone blijven zitten, nooit eens avontuurlijk zijn en altijd plezier najagen en alle behoefte aan zekerheid afwijzen.

Hoe zoek jij hierin de balans?

Slecht zicht