Ik ben Els Evers-Bos. Ik ben echtgenote, moeder, oma, zus, vriendin, gediplomeerd life-en loopbaancoach, Nobco gecertificeerd en lid van de NOLOC en nog wel meer.

Mijn loopbaan startte toen ik 16 jaar jong was. Ruim 25 jaar werkte ik voor de overheid, met daarin een ruime “rustperiode” om beschikbaar te zijn voor de opvoeding van onze kinderen.
Na 25 jaar kreeg mijn loopbaan een andere wending…..ik stapte uit de “veilige wereld” van een vaste baan bij de overheid en besloot als zelfstandige de arbeidsmarkt op te gaan.
Het was de meest lastige beslissing die ik ooit heb genomen. Bewust kiezen voor een kwetsbare positie, ”zekerheden” loslaten, terwijl loslaten beslist niet mijn sterkste kant is. Uiteindelijk werd het ook het beste besluit dat ik ooit heb genomen. Daar ging wel iets aan vooraf……

Tijdens een periode van burnout ontdekte ik dat ik iets cruciaals miste in mijn werk: bevlogenheid, werkgeluk, voldoening. Mijn werk gaf me geen energie, het kostte me vooral energie en veel daarvan was al weggelekt. Ik ging ook beseffen hoe makkelijk ik anderen daarvan de schuld gaf en hoe weinig ik zelf de regie over mijn werk en leven in handen had genomen.
En ik werd me bewust van welke activiteiten ik in de jaren ervoor (als HR-adviseur, coach en als mediator) wél energie, plezier en voldoening had gekregen:
Mensen ondersteunen en stimuleren in het ontdekken, ontwikkelen en benutten van hun unieke kwaliteiten en talenten. En mensen begeleiden in situaties waarin sprake is van moeizaam lopende communicatie. Ik ging inzien dat ik vanuit bescheidenheid de positieve waardering van anderen voor die kwaliteiten altijd heb weggewuifd.

Vanuit dat zelfinzicht werd mijn verlangen steeds groter: werken als coach en trainer, voor medewerkers en leidinggevenden, ondersteunen bij persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en effectieve communicatie. Daarmee kan ik een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen en organisaties elkaar in hun kracht zetten en elkaar versterken in samenwerking.

Ieder mens is uniek. De vraag is of ieder zijn eigen talenten, drijfveren, ontwikkelpunten en passies ook kent! Met zelfinzicht weet je waar je naar toe wil en wat er nodig is om daar te komen. Soms is daar hulp bij nodig. En in die zoektocht loop ik graag een stukje met je op.

Het is mijn overtuiging dat het succes van (veranderingen in) organisaties staat of valt met het geven van ruimte aan medewerkers die, vanuit intrinsieke motivatie, het beste uit zichzelf weten te halen. Want mensen zijn het meest krachtig en energiek als ze dingen/werk kunnen doen waartoe ze van binnenuit gemotiveerd worden. Dat leidt tot betrokken medewerkers en uiteindelijk tot duurzame inzetbaarheid van persoonlijke energiebronnen. Dat leidt tot bevlogenheid. Dat leidt tot werkgeluk.

Als ervaringsdeskundige zet ik mijn kwaliteiten, werk- en levenservaringen, kennis en vaardigheden graag in in op het gebied van bevlogenheid en werkgeluk. Dat doe ik op een wijze die informeel, inzichtgevend, verbindend en toepasbaar is. Methodieken als Insights Discovery, TMA (Talent en Motivatie Analyse) en daarnaast een breed scala aan interventietechnieken gebruik ik naar keuze en situatie, alles onder het motto: Ken jezelf, herken de ander en ontdek de kracht van je organisatie!

Belangrijke kernwaarden voor mij zijn:

  • Samenwerken (op basis van gelijkwaardigheid)
  • Transparantie (openheid en eerlijkheid)
  • Betrouwbaarheid (veiligheid)
  • Verbinden (uit oprechtheid)