Twee jaar geleden werd ons eerste kleinkind geboren. Na de eerste momenten van blijdschap en dankbaarheid dacht ik: …..en nu ben je zomaar OMA!
Ik kreeg een hele nieuwe rol in mijn leven, een rol waar ik geen ervaring mee had, waar ik ook geen opleiding voor heb genoten. Tegelijkertijd een rol die ik heel uitdagend vond en waar ik heel blij mee was en ben!

Op andere gebieden kun je ook zomaar een andere rol krijgen terwijl je daar niet op voorbereid bent, bijvoorbeeld in je werkomgeving. Terwijl een ander daar blij en enthousiast van wordt, komen bij jou direct gedachten naar boven als “maar daar heb ik helemaal geen ervaring in”, “dat is voor mij veel te hoog gegrepen” of ‘’ ik weet niet of ik dat wel kan”.

Deze eerste woorden of gedachten die het stemmetje in je hoofd automatisch naar boven brengt, dat zijn jouw belemmerende overtuigingen. Ze zijn vaak onbewust, hebben een negatieve lading en komen vaak naar boven wanneer je ze net niet kunt gebruiken. Ze kunnen je leven beheersen en jou belemmeren om je doelen te bereiken.

Ze kunnen ook een vertroebeld beeld geven op je kernkwaliteiten. Zo had ik jarenlang de indruk dat mijn inbreng niet interessant was, omdat de overtuiging ‘wij zijn maar gewone mensen’ (meegekregen vanuit het arbeidersgezin) mij behoorlijk in de weg stond.

Goed nieuws: Je kunt een overtuiging die jou beperkt gaan herkennen, loslaten en ombuigen naar nuttige, positieve en bekrachtigende overtuigingen. Het resultaat: Het helpt en ondersteunt jou om een succesvoller en waardevoller leven te hebben. Vormt dat een garantie voor succes? Nee, het geeft je meer zelfvertrouwen, helpt om je energie op peil te houden, en het helpt je met het realiseren van jouw doelen.

Hoe ervaar jij over het algemeen een nieuwe rol ?

 

Een nieuwe rol