Wat vond ze het spannend om die prachtige vogel van heel dichtbij te laten eten uit het bakje dat zij zelf mocht vast houden. Mama tilde haar op en hield samen met haar het voerbakje vast en even later durfde ze het alleen. Dat glunderende gezichtje van mijn kleindochter toen ze het zelf durfde…dat vergeet ik nooit meer.

Hoe spannend kan het zijn om iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan.

Je wilt het graag proberen, maar onzekerheid, angst voor het onbekende, verhalen van anderen, het kan je allemaal belemmeren om iets te doen wat je eigenlijk graag zou willen. Ik herinner me hoe ik als kind verlangend en vol bewondering keek naar die kinderen die van de hoge duikplank in het zwembad sprongen. Dat wilde ik ook….

Ik deed verschillende pogingen. Vol adrenaline klauterde ik de hoge trap op en na lang wikken en wegen ging ik, met trillende knieën, diezelfde trap weer af naar beneden. Niet via de duikplank dus. Na verloop van tijd kreeg ik een duwtje in de rug, gelukkig niet letterlijk, dan had ik er wellicht een trauma aan over gehouden. Maar er was iemand (geen idee meer wie) die samen met mij die hoge trap op klom en me stimuleerde om het écht te gaan doen. En hoe spannend het ook was….het lukte! Ik was een ervaring rijker, genoot ervan en heb het daarna nog vele keren met veel plezier herhaald.

Meestal blijkt achteraf hoe vruchtbaar het “duwtje” van die ander was. Het leidde tot actie, beweging en je leven werd erdoor verrijkt.

Als coach mag ik vaak zo’n duwtje geven. Want wat zijn er veel mensen die het werk blijven doen wat ze doen, terwijl ze er niet gelukkig (meer) mee zijn. Soms worden ze er zelfs ziek van. En wat zijn er veel mensen die uit balans zijn vanwege een langere periode met heftige emoties.

Ken je dat?

Dat je eigenlijk wel stappen naar ander werk wilt zetten, de sprong wilt wagen, en dat je dat tegelijkertijd ook heel erg spannend vindt?

Of ben je wellicht na een nare periode in je leven op zoek naar balans en een nieuw perspectief en lukt het niet om een start te maken?

Misschien kan je wel een “duwtje in de rug” gebruiken waardoor ook jij jouw leven kunt verrijken !

Ik loop graag een stukje met je op. Mijn persoonlijke ervaringen én mijn werkervaring neem ik in mijn rugzak mee. Om onderweg van uit te delen.

“Als terugdenken pijn doet en vooruitkijken je bang maakt, kijk dan naast je, ik loop met je mee”.

Een duwtje in de rug