Omdat onze jonge hond nieuwsgierig is en zijn aandacht vestigt op de kleinste details zie ik nog eens verrassende dingen.  Tijdens de wandeling zag ik eerst alleen die akelige stekelige braamstruiken met veel doornen, waar ik het liefst bij weg blijf. Maar toen ik dichterbij ging kijken zag ik wat er achter die narigheid lag…. prachtige kleine witte bloemetjes lagen te stralen in het slootje er achter.

Zo kan het ook gaan in je leven. In je werk- of privésituatie. Dat het lijkt of er alléén maar akeligheden en stekeligheden zijn. En als je dan, door iets of iemand afgeleid, langs of door de narigheid heen kijkt, kun je je soms zomaar bewust worden van andere, mooie en plezierige, dingen om je heen. Je doet ontdekkingen die je verbazen, blij maken, energie geven en je in een andere stand kunnen zetten.

Neem bijvoorbeeld je werksituatie. Heb je er geen plezier (meer) in? Kost het je veel energie? Geeft het je geen uitdaging?  Ga je met tegenzin naar je werk? Blijf je doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.  In een coachtraject hoor ik mensen soms zeggen: “Ik zou eindelijk willen toekomen aan leven in plaats van geleefd te worden”.

Het beeld van de stekelige struiken en wat er achter ligt doemt voor me op…..

Leven is bewegen en nieuwe dingen meemaken en op nieuwe manieren tegen zaken aankijken, nieuwe ervaringen opdoen en worden wie je bent. Dat vraagt om moed. Om je open te stellen voor wat je werkelijk wil en om te gaan ontdekken wat jouw unieke talenten en kwaliteiten zijn én die ook te gaan benutten.

Stel je eens voor dat er voor jou nog heel wat moois verborgen ligt……….Wat houdt jou tegen om op ontdekkingstocht te gaan?

Door stekeligheden heen mooie dingen ontdekken