Ben jij zo’n 50-plusser die bang is om geen baan meer te vinden, omdat je ‘toch te oud bent voor deze arbeidsmarkt’?

Ik kan niet ontkennen dat er een aantal factoren zijn die werkgevers ervan kunnen weerhouden om een 50-plusser aan te nemen. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat 50-plussers niet meer zo kneedbaar zijn en minder snel leren dan hun jongere collega’s.
Dat kan in bepaalde situaties ook zo zijn, maar werkgevers weten ook dat daar heel veel kwaliteiten van 50-plussers tegenover staan die jongere werknemers niet hebben. Help ze daar gerust aan herinneren in sollicitatieprocedures en denk daarbij o.a. aan de volgende aspecten:

  • Neem het snel kunnen schakelen, precies weten hoe iets werkt, durven en kunnen beslissen op ervaring, weten waar je talenten liggen en loyaal zijn.
  • Waarschijnlijk heb jij als 50-plusser in de loop de jaren veel levens- en werkervaring opgedaan, heb je veel mensen en taken zien komen en gaan. Hierdoor weet je prima wat wel en wat niet werkt.
  • Met jouw jarenlange ervaring sta je als 50-plusser vaak steviger in je schoenen en ben je je beter bewust van je kennen en kunnen.
  • Daarnaast is de privésituatie meestal in rustiger vaarwater gekomen, de spitsuurfase is voorbij (geen hele kleine kinderen meer), je bent flexibeler en weet je wat je wilt.
  • 50-plussers staan meestal positief tegenover verder ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied.
  • Een 50-plusser is over het algemeen geen jobhopper, wisselt niet om het minste of geringste van baan, maar probeert alles eruit te halen wat erin zit; zowel uit de functie als uit de organisatie waarvoor hij werkt.
  • Een 50-plusser heeft al veel ervaring opgedaan en weet wat er van hem of haar verwacht wordt op de werkvloer.
  • Ben je 50-plusser dan heb je waarschijnlijk meerdere en verschillende banen gehad, dus ook vaak verschillende functies. Grote kans dat jij naast de functie waarvoor je aangenomen bent, je dus ook makkelijk kunt bijspringen bij collega’s in tijden van nood. Dat maakt je breed inzetbaar.
  • Als 50-plusser ben je waarschijnlijk minder vluchtig, raak je minder snel verveeld dan de jongere generatie. Met de door jou opgedane ervaring binnen jouw vakgebied maak jij jezelf bepaalde taken makkelijker eigen. Je bent bekend met de materie en bent daardoor veel sneller op weg en dus: productief.

Maak de hierboven genoemde argumenten jóuw argumenten wanneer je reageert op vacatures die jou écht aanspreken en die écht bij jou passen.

Jongere werknemers hebben andere voordelen. Zij pakken graag nieuwe taken aan, zijn gretig om ervaring op te doen en zijn op bepaalde gebieden gewoon sneller dan ouderen, zeker als het gaat om social media. Zo heeft iedere leeftijdsgroep z’n kwaliteiten.

Aan de slag
Weet je wat in deze tijd de beste manier is om aan een baan te komen: netwerken. En het mooie is:
als je wat ouder bent, heb je in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd. Maak daar dankbaar gebruik van. Dus laat zo veel mogelijk mensen in je omgeving/netwerk, bijvoorbeeld via LinkedIn, weten dat je op zoek bent. Zo kun je oriënterende gesprekken voeren die je verder kunnen helpen met het vinden van een baan.

Blijf positief, verschuil je niet achter je leeftijd, maar focus je op de waardevolle toevoeging die jij kunt bieden en het belangrijkste:

Geloof in jezelf. Want als jij er zelf al niet meer in gelooft, waarom zou een ander dat dan nog doen?

Heb je hulp nodig bij je loopbaanvragen, neem dan contact met me op via het contactformulier op deze website.

Let op:

Tijdelijk is er nu ook de mogelijkheid voor iedereen vanaf 18 jaar om gebruik te maken van de subsidieregeling NL leert door: een gratis loopbaanadviestraject!

Lees er alles over op https://everscoaching.nl/aanmelden-voor-gratis-ontwikkeladviestraject/ of neem direct contact op via https://everscoaching.nl/contact/

‘Als 50-plusser kom ik toch nooit meer aan een baan…..’